Hopp til hovedinnholdet

Spiseforstyrrelse? Bekymret for venninne

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har en venninne som er like gammel som meg.Hun har i det siste ikke vært helt fornøyd med seg selv og hvordan hun ser ut. Særlig dette med å ikke være tynn nok, har vært et lite problem for henne. For noen måneder siden, sluttet hun å spise usunne ting, og begynte også ettervert å trene litt hver dag. Og det er sikkert helt OK. Det jeg og mine andre venninner er litt bekymret for, er at hun har blitt veldig mye tynnere. Hun har alltid vært veldig høy i forhold til andre, og hvert litt mer fyldig enn andre kanskje. Derfor har hun da sett på seg selv som tjukk, noe hun ikke er. Det hun mener er fett, men som bare er muskler. I det siste har hun blitt veldig mye tynnere og hun har til og med gått ned en hel BH-størrelse. Dette gjør at vi andre begynner å bli litt bekymra, og vi vet ikke helt hva vi skal gjøre med det. Hun er også en sånn type som kunne ha blitt litt sur hvis vi hadde ordnet en time med helsesøster for henne eller noe sånt. Det vi da lurer på er: Hva kan vi gjøre?

SVAR

Besvart 20.01.2017 21:43:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

 

Les mer
account_circle