Hopp til hovedinnholdet

Forhuden sitter fast på penishodet.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 15år, og har bare et lite spørsmål angående forhuden. Når jeg drar forhuden tilbake er det akkuratt som en liten del av forhuden sitter fast på penishodet. Dette gjør at jeg ikke får forhuden helt tilbake. Det gjør vondt når jeg prøver å dra forhuden videre nedover. Lurer på om jeg bare skal bruke makt, eller om det er noe som gradvis vil forsvinne senere. Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Trang forhud, og forhud som sitter litt fast i penishodet, er vanlig hos barn og tenåringer. I løpet av puberteten vil forhuden utvide seg slik at de aller fleste gutter får helt normal forhud når de er ferdig med pubertetsutviklingen.

Dersom du har smerter når du trekker forhuden helt tilbake, eller hvis det ikke er mulig å trekke forhuden over penishodet tyder det på at den er for trang. Man trenger ikke å behandle trang forhud hvis man ikke har noen plager med dette, men noen får ubehag ved samleie og ved onanering. Man kan også få problemer med å skylle og vaske penishodet, slik at man er mer utsatt for infeksjoner på penishodet som for eksempel soppinfeksjon.

Jeg tenker at du ikke skal bruke makt for å trekke forhuden helt tilbake. Jeg vil tro at dette vil ordne seg av seg selv, enten når du onanerer eller har sex med en annen. Det kan svi litt, men det er ikke farlig, og vil bli bra ganske kjapt etterpå.

Dersom du vil ha hjelp for å vurdere dette, kan du ta kontakt med helsestasjon for ungdom.

Ønsker deg alt godt og takker for at du bruker ung.no!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse