Hopp til hovedinnholdet

Operasjon og narkose og bivirkninger

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg ble lagt i narkose for noen dager siden og etter det har jeg følt meg ganske sliten og svak, på den måten at jeg blir lett andpusten og føler at jeg ikke har mindre kraft i musklene enn ellers. Er det vanlig at det kan henge litt i i flere dager etter en operasjon? Eller er det mest sannsynlig bare de smertestillende jeg får som gjør meg sløv? Av nysgjerrighet så lurer jeg også litt på hvordan narkose fungerer. Jeg vet at man får ulike medisiner slik at man sovner, og etterhvert begynner å miste mer av bevisstheten og lungene slutter å puste for oss. Vil lungene rolig bli mer og mer avslappet, eller stopper de raskt? På et eller annet tidspunkt settes det et rør ned i halsen som pumper luft i lungene. Denne overgangen er jeg nysgjerrig på; når er det de putter røret i halsen? Har man sluttet å puste helt slik at det faktisk finnes noen sekunder hvor man ikke puster og de må være raske å gi oksygen, eller er det en jevn overgang? Tusen takk for svar!

SVAR

Besvart 12.02.2017 21:36:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle