Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Operasjon og narkose og bivirkninger

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg ble lagt i narkose for noen dager siden og etter det har jeg følt meg ganske sliten og svak, på den måten at jeg blir lett andpusten og føler at jeg ikke har mindre kraft i musklene enn ellers. Er det vanlig at det kan henge litt i i flere dager etter en operasjon? Eller er det mest sannsynlig bare de smertestillende jeg får som gjør meg sløv? Av nysgjerrighet så lurer jeg også litt på hvordan narkose fungerer. Jeg vet at man får ulike medisiner slik at man sovner, og etterhvert begynner å miste mer av bevisstheten og lungene slutter å puste for oss. Vil lungene rolig bli mer og mer avslappet, eller stopper de raskt? På et eller annet tidspunkt settes det et rør ned i halsen som pumper luft i lungene. Denne overgangen er jeg nysgjerrig på; når er det de putter røret i halsen? Har man sluttet å puste helt slik at det faktisk finnes noen sekunder hvor man ikke puster og de må være raske å gi oksygen, eller er det en jevn overgang? Tusen takk for svar!

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer