Hopp til hovedinnholdet

Etter mensen er over har jeg brun utflod, dette er nok ikke unormalt ettersom siste rest av mensen kommer ut. Men problemet er at den er veldig illeluktende. Plages ikke med illeluktende utflod bortsett i fra et par dager etter mens. Er dette unormalt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Har et lite spørsmål angående utflod. Etter mensen er over har jeg brun utflod, dette er nok ikke unormalt ettersom siste rest av mensen kommer ut. Men problemet er at den er veldig illeluktende. Plages ikke med illeluktende utflod bortsett i fra et par dager etter mens. Er dette unormalt? Mvh jente 19

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.

Det er ikke uvanlig at det lukter litt sterkere fra underlivet når du har mensen. Utfloden vil også få en annerledes lukt når den er iblandet små mengder blod, men direkte vondt skal det ikke lukte.

Det at lukten blir ekstra sterk de siste dagene av mensen kan skyldes en ubalanse i de naturlig bakteriene. Du kan forsøke å bruke melkesyrekapsler disse dagene, for å se om det kan hjelpe på den vonde lukten. Lactal Balance gel, Vivag kapsler eller Ecovag fungerer fint. Disse får du uten resept på apotek.

Dersom det er en fiskeaktig lukt kan være et tegn på en bakteriell ubalanse i skjeden, som kalles bakteriell vaginose. Bakteriell vaginose er ikke farlig og er ikke en kjønnssykdom.
Det du kan gjøre er å ta en prat med lege på Helsestasjon for ungdom om dette, og gjøre en sjekk for å utelukke infeksjon eller annen årsak til problemet.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse