Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Urinen  min lukter litt som varme pølser. Den har ofte en mørk oransje farge. Våger ikke gå til lege på grunn av sosial angst og at det koster penger.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er litt små engstelig angåene urinen min. I noen par månder nå har urinen min lukter som røkt aktiv, litt som hva varme pøslser lukter, i tilleg til dette er urinen min ofte mørk oransj-oransj lignende farge. I starten tenkte jeg det kunne være maten men nå er jeg sikker på at det ikke er det. Jeg tør ikke å gå til legen med det pågrunn av sosial angst, men i tilleg koster det en dell penger mer en hva både jeg og min far kan betale fortiden

Besvart 08.03.2017 21:01
 

Svar
Hei

Takk for at du våger å sende inn spørsmål til Ung.no.

Det er vanskelig for meg å si hvorfor din urin er oransjeaktig, men det kan være så enkelt at du drikker for lite hver dag. Da blir ofte urinen veldig konsentrert og får en intens farge.

Ta kontakt med helsestasjon for ungdom hvis det finnes i kommunen du bor i. Det er gratis og du trenger ingen avtale for å gå dit. 

Eventuelt kan du levere urinprøve på legekontoret, og få den sjekket der. Dette vil sannsynligvis ikke koste mye.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen din, slik at hun kan hjelpe deg videre.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom (ung.no)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe i forhold til en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre