Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Urinen  min lukter litt som varme pølser. Den har ofte en mørk oransje farge. Våger ikke gå til lege på grunn av sosial angst og at det koster penger.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er litt små engstelig angåene urinen min. I noen par månder nå har urinen min lukter som røkt aktiv, litt som hva varme pøslser lukter, i tilleg til dette er urinen min ofte mørk oransj-oransj lignende farge. I starten tenkte jeg det kunne være maten men nå er jeg sikker på at det ikke er det. Jeg tør ikke å gå til legen med det pågrunn av sosial angst, men i tilleg koster det en dell penger mer en hva både jeg og min far kan betale fortiden

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du våger å sende inn spørsmål til Ung.no.

Det er vanskelig for meg å si hvorfor din urin er oransjeaktig, men det kan være så enkelt at du drikker for lite hver dag. Da blir ofte urinen veldig konsentrert og får en intens farge.

Ta kontakt med helsestasjon for ungdom hvis det finnes i kommunen du bor i. Det er gratis og du trenger ingen avtale for å gå dit. 

Eventuelt kan du levere urinprøve på legekontoret, og få den sjekket der. Dette vil sannsynligvis ikke koste mye.

Du kan også snakke med helsesøster på skolen din, slik at hun kan hjelpe deg videre.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse