Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Synlige blodårer på hendene som gjør vondt

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ganske synlige blodårer på hendene. Nå i det siste har det gjort vondt å ta på utsiden av blodårene. Hvis jeg holder armen ned gjør det vondt i på oversiden av hånden. Går det over etter hvert, eller må jeg gjøre noe med det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De aller fleste har veldig synlige årer på oversiden av hendene, dette er vener som skal ta blodet tilbake til hjertet. Når man er varm så blir de ofte ekstra synlige fordi venene utvider seg. Det er også vanlig at venene blir større om du holder armen ned, for da går det mindre blod tilbake til hjertet og mer blod holder seg i venen.

Det er vanskelig for oss på Ung å vite hvor vondt du har og om det er noen andre tegn til infeksjon på hånden din. Det er derfor viktig at hvis dette er veldig vondt at du snakker med en lege.

Noen få ganger kan man få en infeksjon i vener som ligger ytterst mot huden. Det kalles for tromboflebitt og er helt ufarlig. Du kan lese litt om dette her. 

Snakk med legen din hvis du har mye vondt siden vi ikke kan vite hva som feiler deg over nettet. Håper det alt har blitt bedre. 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse