Hopp til hovedinnholdet

Hvor dyrt er NUSS operasjon i Norge?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei. er en jente på 17 år som har Pectus excavatum. sliter mye psykis pga dette og vil operere dette men lurte på om dere vet hvor mye en Nuss operasjon koster i Norge? vil ikke prate med mamma om dette om det er for dyrt med tanke på at vi ikke har mye penger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

En slik operasjon er svært krevende og er derfor veldig dyr hvis den gjøres privat. Akkurat hvor mye vil nok variere fra sted til sted, men det går an å høre på et privat sykehus hvor mye det er. Man må nok tenke at det koster mellom 100 000 og 200 000 kroner. 

Noen ganger kan man få det dekket av det offentlige hvis det er snakk om store feil. Da må dere snakke med fastlegen din først. Fastlegen vil undersøke deg og vurdere om det er mulig å sende deg videre til en vurdering hos en kirurg. Det er denne kirurgen som i siste ledd bestemmer om at du kan få dekket prisen for operasjonen. 

Det er nok fint å snakke med moren din om hvordan du har det uansett. Det er ikke godt når man sliter psykisk og det burde man ikke gjøre alene. Ta kontakt med helsesøster, legen din eller andre voksne for å snakke å få støtte. Det er viktig. 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse