Hopp til hovedinnholdet

Når teller man mensen ifra? Teller man dagene med spotting/ litt blod? Kan i så fall telle ti dager. Går også kort tid mellom hver mens. Bruker ikke p-piller.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Når teller man mensen ifra? Telles dagene før og etter med spotting, eller kan jeg slutte å telle den dagen jeg ikke trenger bruke tampong? Har brunt blod to-tre dager før og etter, så ca 10 dager av mnd kommer det ut noe. Så går det veldig kort tid før det begynner igjen: jeg bruker ikke p-piller eller noe.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Så fint at du skriver til oss!

Mensen kan man nok si varer fra man begynner å blø, til man slutter å blø.

Du kan derfor regne med spottblødningen i starten. På slutten av mensen, vil kanskje det siste brune blodet komme ut 1-2 dager etter at du har sluttet å blø. Etter det du beskriver, kan man nok regne at du har mensen i ca 7-8 dager. Det er helt normalt.  

Dersom du synes at mensen blir plagsomt mange dager i en måned, kan du vurdere å begynne med p-piller. Da vil du blø mindre og i færre dager. Da vil du også ha kontroll med når den kommer.

Om dette skulle være aktuelt for deg, kan du oppsøke helsesøster, Helsestasjon for ungdom eller lege. Her får du råd og veiledning og kan spørre om det du lurer på.

Legger ved en artikkel du også kan lese!

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse