Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hoppet over en mensen, jeg er altså ca 28 dager for sen. Jeg har aldri hatt sex så jeg er ikke gravid. Men jag oanerer kan d ha noe effekt på mensen? Jeg trener også veldig mye, 7 ganger i uka minst 1 time hver dag, hvis ikke mer, kan d ha noe med at mensen er forsinka? Jeg er ikke stressa eller bekymra for at mensen ikke er kommet så det er ikke årskaen. Men vil bre høre hva d kan være, for jeg ønsker meg barn i fremtiden og håper ikke jeg er steril eller noe sånt. Takk for svar!  

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har hoppet over en mensen, jeg er altså ca 28 dager for sen. Jeg har aldri hatt sex så jeg er ikke gravid. Men jag oanerer kan d ha noe effekt på mensen? Jeg trener også veldig mye, 7 ganger i uka minst 1 time hver dag, hvis ikke mer, kan d ha noe med at mensen er forsinka? Jeg er ikke stressa eller bekymra for at mensen ikke er kommet så det er ikke årskaen. Men vil bre høre hva d kan være, for jeg ønsker meg barn i fremtiden og håper ikke jeg er steril eller noe sånt. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Mensen kan plutselig bli borte i kortere eller lengre perider. Mensen er veldig lett påvirkelig for hvordan man har det ellers i livet. Det er fordi hormonene som styrer mensen lett blir forstyrret. Er man mye stresset, reiser mye, spiser mindre i en periode eller har begynt å trene mye, kan mensen bli borte. Det kan også skje hvis du er eller har vært syk. Som regel kommer mensen tilbake av seg selv, og det er ingen grunn til å oppsøke lege før det har gått minst seks måneder. Hvis du har andre plager i tillegg, bør du snakke med lege om dette. Hvis mensen blir borte på grunn av at du spiser mindre eller trener mye, er det viktig å høre på kroppen og spise litt mer eller trene litt mindre.

Når du vet at du ikke er gravid trenger du ikke stresse med dette. Det at mensen blir borte slik betyr ikke at det er økt fare for å være steril. Mensen kan for mange også være noe uregelmessig de første årene.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om stipend og lån på videregående?

Hvor mange måneder i året kan du få støtte for når du er lærling?