Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gonore.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har gonore, prøve tatt hos helsesøster. jeg er under 18 år. Må pappa vite det? vet at det er meldepliktig..

Besvart 19.05.2017 17:28
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er fint at du har testet deg, og får behandling. Du trenger ikke å bekymre deg for at foreldrene dine får vite om dette. Med mindre du selv velger å fortelle om det. 
Du er 16 år og regnes som helsemyndig. Helsepersonell kan ikke informere foreldrene dine om noe som har med din helse å gjøre uten ditt samtykke.
Det eneste du er pliktig til, er å opplyse om smittekilde, og hvem du har vært i kontakt med som eventuelt kan være smittet. Det vil si at du bidrar til smitteoppsporing, som er lovpålagt.

Da er det slik at du selv kan velge å gi beskjed, eller du kan velge å være anonym. Da vil helsesøster gi beskjeden videre i stedet for at du gir den selv. Ditt navn blir aldri nevnt.
Du skal med andre ord ikke bekymre deg.

Ta kontakt med helsesøster på Helsestasjon for ungdom slik at du kan få råd og hjelp dersom du er usikker pådette med behandlingen.
Du må være oppmerksom på at du etter du har fått behandling mot gonoré regnes du fortsatt som smittsom fram til du har tatt en ny test som viser at du har blitt frisk. Det er derfor viktig at du ikke har sex uten kondom før du har tatt en ny test, og fått svar på at denne er negativ.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Påvist kjønnssykdom?

Par i senga (colourbox.com)

Du har testet deg, og prøven påviste en kjønnssykdom (soi) – hva skjer så?

Les mer

Plikter og rettigheter - kjønnssykdom

To par bein i en seng

De seksuelt overførbare infeksjonene gonoré, klamydia, hepatitt B og C, syfilis og hiv-infeksjon er allmennfarlige smittsomme infeksjoner etter smittevernloven. Dette medfører en del plikter og rettigheter for lege og pasient.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre