Hopp til hovedinnholdet

Ofte vært kvalm om kvelden

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var ikke sikker på hva jeg skulle sette dette under, men det er jo en følelse. Siden jeg var ganske liten har jeg ofte vært kvalm om kvelden, og jeg aner ikke hva det kan være. Det er ganske irriterende mtp på at det er vanskelig å sovne når jeg er kvalm. Jeg er litt overvektig og har alltid vært det, kan det være en grunn? Har slitt psykisk i noen år, men er frisk nå. Jeg er 19 år. Jeg har ingen matallergier som jeg vet om heller. Det er kjipt å reise til legen itilfelle det ikke er noe, derfor spør jeg her først.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente

Takk for henvendelsen. Det er mange grunner til at man kan være uvel/kvalm. Det er ikke lett for meg over internett å si nøyaktig hva dette kan være, men jeg kan komme med noen betraktninger. Hvis man spiser store, tungt fordøyelige måltider sent om kvelden/rett før man legger seg kan dette føre til uvelhet/kvalme når man legger seg flatt i sengen. I tillegg kan øket press på lukkemuskelen i magesekken føre til sure oppstøt og derfor uvelhet. Mange sliter med magen og fordøyelsen uten at man klarer å påvise matvarellergier og kan blir plaget med oppblåsthet og forstoppelse gjerne med forverring utover dagen. Hvis dette er noe du har vært plaget med over lengre tid, slik det fremkommer her, og som kanskje også forstyrrer din nattero, vil jeg anbefale deg å ta en tur til legen din for samtale og eventuell undersøkelse. 


Vennligst hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse