Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært kvalm og hatt magesmerter de siste to ukene. Hadde min første mens for en måneds tid siden. Jeg er lei av å føle det sånn - plis hjelp meg. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Fredag to uker siden ble jeg veldig kvalm på kvelden rett før jeg la meg for absolutt ingen grunn, litt mindre enn en måned siden hadde jeg fått mensen for første gang. I løpet av helgen ble jeg bare verre, det mikset mellom konstant kvalme og ekstreme magesmerter inn i mellom og jeg var så dårlig at jeg ikke klarte sove på kvelden og endte da opp med å ikke komme på skolen på Mandagen. Jeg gikk på skolen på Tirsdagen og følte meg bedre, men det var konstant en liten kvalme følgt med en del magesmerter av og til. Her er jeg nesten to uker senere og har fortsatt den samme kvalmen hele tiden og får skikkelig vonde magesmerter som varer alt fra 5-10 minutter og kommer som oftest etter jeg har spist. Moren min tror bare det er mensen, som er 6 dager for sen akkurat nå, og jeg vet ikke helt hva det er eller om det har noe med mensen å gjøre, men jeg er lei av å føle det sånn og vil helst finne en løsning til problemet... plis hjelp meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Kvalme og magesmerter kan ha mange årsaker. Noe man har spist eller omgangssyke er det første man tenker på, men da går det oftest raskere over. Er du seksuelt aktiv? Har du hatt ubeskyttet sex bør graviditet utelukkes. Noen plages med premestruelle spenninger før mensen kommer. Hvis mensen komme nå og smertene går over har moren din rett. Det er normalt om mensen er litt uregelmessig både i styrke, varighet og hvor ofte den komme det første året.  

Hvis mensen ikke kommer og disse plagene vedvarer bør du ta det opp med fastlegen din. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse