Hopp til hovedinnholdet

Mens-smerter og luktende utflod etter at mensen er ferdig.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde samleie to dager før jeg fikk menstrasjonen min som er regelmessig og varer i 5 dager. Mensen er nå over, men jeg har fortsatt mensenmurringer i magen og veldig vondt i korsryggen. Har vanskeligheter med å sove. Jeg har også luktende utflod. Er det mulig å bli gravid under mensen? hvis ikke, hva kan det evt være? Takk for svar på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.

Takk for spørsmål.

Du spør om det er mulig å bli gravid når man har hatt samleie to dager før mensen, og det kan man. Men sjansen for dette er ikke så stor.

Jeg tenker at det er viktig at du tester om du kan ha blitt gravid for å utelukke dette. Videre er det viktig at du sjekker om du kan ha blitt smittet med en seksuelt overførbar sykdom, som for eksempel klamydia. Symptomene du har, kan kanskje tyde på det. Men det kan også være sopp eller noe annet. 

Det du skal gjøre, er å ta deg en tur enten til fastlegen din eller helsestasjon for ungdom og fortelle hvilke symptomer du har og hva som har skjedd, og be om at de tester deg for både graviditet og seksuelt overførbar sykdommer.

Håper du finner ut av det og lykke til videre. 

Hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse