Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.

Har mye fett på vaginaen min, hvordan få mindre fett der?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år som ønsker å gå ned i vekt. Jeg veier 52 kg og er 158 cm høy. Jeg spiser lite godteri og mye frukt å grønt. Jeg skal starte på turn igjen, etter å ha sluttet. Har gått i 8 år. Men går veldig sakte ned i vekt. Jeg har også mye fett på vaginaen. Hvordan kan jeg bli tynn og få mindre fett på vaginaen?

Besvart 09.06.2017 21:36
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no.

Mange unge i din alder har tanker og bekymringer om kropp og utseende. Og mange lurer på om de for tykke eller for tynne. Vi har en flott artikkel her om temaet, som jeg anbefaler deg å lese.

Du er i puberteten og kroppen er i stor endring. Noen kommer tidlig i puberteten, mens andre er seinere. Derfor er det viktig at dere ikke sammenligner dere med hverandre, men godtar at dere er ulike.

Kroppens utseende og størrelse er avhengig av arv og hvordan en tar vare på kroppen sin.

Jeg forstår ikke helt når du sier at du har mye fett på vaginaen din? Hvem har du sammenlignet deg med, og hva mener du er vanlig? Dette spørsmålet er ikke bra, verken for unge eller eldre å formene mye om. Forstår ikke helt hvordan du har sammenlignet din vagina med noen andre, og funnet ut at du har mye fett?

Det jeg kan si er at du er startet med din pubertetsutvikling, og kroppen vil endre seg fra å være barn til å bli en kvinnekropp. I dette inngår det helt naturlig at det vil bli mer underhudsfett, som gir kroppen din former. Dette er også viktig i forhold til din menstruasjon, og hvis kroppen din taper mye fett, kan den også miste menstruasjonen.

Ta vare på deg selv i denne tiden da kroppen skal utvikles ved å spise 4-5 måltider hver dag med god og næringsrik kost. Hvis du trenger litt tips og råd om et godt kosthold, så kan du lese mer om det her. Fysisk aktivitet er også viktig for kropp og helse, og jeg anbefaler deg å være aktiv i minst en time hver dag. Men slik du beskriver din uke, er du kjempeflink å holde deg i bevegelse.

Jeg vil også anbefale deg å ta en prat med helsesøster på skolen. Hun/han har vektkurvene dine som viser hvor mye du har vokst siden du var baby og kan si noe om din vektutvikling i den alderen du er i nå. Hos helsesøster kan du også få råd om hva du bør gjøre for å ta best vare på kroppen din.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er det vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt?

Les mer

- Kroppen min endrer seg veldig i puberteten, er det normalt?

Kviser (colourbox.com)

Jeg synes det er vanskelig å takle at kroppen min endrer seg veldig i puberteten. Dessuten er det mye som skjer med min kropp som ikke skjer med andres. Hva er egentlig normalt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse