Hopp til hovedinnholdet

Når jeg blir kåt får jeg veldig ubehag i underlivet, dette går over hvis jeg fortsetter å onanere.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Når jeg blir kåt får jeg veldig ubehag i underlivet, dette hår over hvis jeg fortsetter å anonere. Det ligger et tynt lag med hvit/beige nesten brunt lag med noe jeg kan fjerne veldig lett men som lukter ganske ille. Kan få litt ubehag hvis jeg feks. Trekker buksen min for langt opp. Hva kan dette være, bør jeg få sjekket det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for ditt spørsmål til ung.

Når man blir kåt, skjer det mange endringen i hele kroppen. Det strømmer blant annet store mengder blod til kjønnsorganet. Det svulmer opp og blir hos noen litt mørkere i farge.

Jenter kan kjenne kåtheten med at det pirrer eller de får en varmefølelse i underlivet. Klitoris blir erigert, og hos noen jenter kan man se det ved at klitorishodet blir mer synlig. Du skriver at du får et ubehag i underlivet - kanskje er det denne pirringen og varmefølelsen som for deg kjennes ubehagelig? Det vil sannsynligvis oppleves annerledes når du blir mer vant til det og forhåpentligvis vil du synes det er en god følelse. 

Det tynne laget med hvit/beige nesten brune belegget som du beskriver høres ut som utflod som er helt naturlig. Mellom de indre kjønnslepper vil det ligge et hvit- eller lys gulaktig belegg. Dette er normalt. Det er talgstoff som skilles ut fra små kjertler i området og det er med på å smøre området rundt kjønnsleppene. Dette tilsvarer smegma, ”kukost”, hos guttene. Dette vaskes forsiktig bort ved daglig underlivsvask (med vann eller mild underlivssåpe).

Hvis "plagene" dine ikke gir seg eller du merker endring på utfloden kan du ta kontakt med lege eller helsestasjon for ungdom.

Ps. Du skriver at du kan få mer ubehag hvis du trekker buksen langt opp. Underlivet til jenter "har det best" når en ikke bruker for stramme bukser eller truser som "gnager" i skjeden. 

Håper svaret mitt var til hjelp for deg.

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse