Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Hvor lenge varer en menstruasjon?

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hallo :)
Hvor lenge varer en menstruasjon? Hvis jeg blør i fire dager, er jeg fortsatt i mensperioden noen dager selv om jeg har blødd ferdig? Også lurer jeg på hvor lenge etter menstruasjonen vi får eggløsning? Takker for svar.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det varierer noe fra jente til jente hvor lenge en menstruasjon varer hver gang. Noen har 3-4 dager og noen har kanskje 7-8 dager. Man pleier ikke å si at man er i menstruasjonsperioden etter at man er ferdig med å blø. -Og man pleier å regne mye utifra første mensdag og ikke noe særlig utfra siste.

Eggløsningen er ca. 14 dager FØR neste mens, så da må du utifra lengden på din syklus finne ut omtrent hvor lenge ETTER din mens dette er. Hvis man får mensen hver 28 dag, vil man altså kunne beregen at eggløsningen er 14 dager etter første mensdag, men har man lengre eller kortere syklus, blir det altså litt annerledes.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du ikke fått mensen ennå? Eller kommer den hver måned nå, regelmessig eller ikke? Er det ok, eller er det en plage hver gang? Mensen vil komme i 35-40 år av en kvinnes liv, så det er viktig å prøve å leve godt med den.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om bistand?

Hva fokuserer Norge på i bistanden til Kina?