Hopp til hovedinnholdet

I det siste har jeg hatt det ganske tøft. Jeg sliter med tvangstanker hver eneste dag, går med denne følelsen hver dag uten grunn. Jeg har begynt å mislike kroppen min. Jeg føler meg feit og stygg. De i klassen tror jeg er sint, men jeg er ikke sint, jeg er bare sliten, fysisk og psykisk. Folk forteller at jeg ser syk ut, mange tror jeg har en spiseforrestyrelse. Jeg har ingen spiseforrestyrrelse, jeg prøver bare og miste vekt fordi de tre andre jentene i klassen er mye tynnere enn meg jeg vil ikke være den feite. Jeg tør ikke snakke om problemene mine. Hva gjør jeg? Hvem kan jeg snakke med? Om jeg går til helsesøster, kommer de til å fortelle foreldrene mine? Er det normalt å veie 60kg når jeg er 1.64? Eller bør jeg slanke meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. I det siste har jeg hatt det ganske tøft. Jeg sliter med tvangstanker hver eneste dag, føler meg trist og selvfølgelig føler alle seg trist innimellom, men går med denne følelsen hver dag og mange ganger uten grunn. Jeg har begynt å mislike kroppen min skikkelig også. Jeg føler meg feit og stygg. De i klassen tror jeg er sint og ignorerer meg, men jeg er ikke sint, jeg er bare sliten. Jeg føler meg sliten fysisk og psykisk. Folk forteller meg at jeg ser syk ut og mange tror jeg har en spiseforrestyrelse. Jeg har ingen spiseforrestyrrelse engang, jeg prøver bare og miste vekt fordi de tre andre jentene i klassen er mye tynnere enn meg og jeg vil ikke være den feite. Jeg tør ikke snakke om problemene mine, ihvertfall ikke enda, for jeg vil ikke at de skal tro jeg er en freak med masse problemer. Hva gjør jeg? Hvem kan jeg snakke med? Om jeg går til helsesøster, kommer de til å fortelle foreldrene mine? Og er det normalt å veie 60kg når jeg er 1.64? Eller bør jeg slanke meg?

SVAR

Besvart 02.10.2017 19:47:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle