Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år! Moren min har kjempestore pupper, men jeg har små. Puppene mine har ikke vokst på nesten to år. Hvorfor vokser dem ikke mer? Er det mulig at de kan begynne å vokse igjen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

moren min har kjempe store pupper, men jeg har så små. jeg vet puppene vokser etter det man arver, hun fortalte hun fikk større pupper etter hun fikk 3 barn. jeg er 164 cm høy og cirka 63 kilo, bh størrelsen min er 75b. puppene mine har ikke vokst i det hele tatt på nesten 2 år. Hvorfor vokser dem ikke mer? Søstra mi er nå 18 år, men hun har mindre pupper enn meg. er det en mulighet til at dem kan begynne å vokse igjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til ung.no!

Pupper kommer i alle størrelser og fasonger og det meste er normalt.

Det stemmer at puppenes fasong og størrelse av henger av arv. Det betyr ikke dermed at arven behøver å komme fra mor. Det kan være at man har gener som ligner andre kvinner på både mors eller fars side i familien.

Både din søster sine pupper og dine pupper kan tyde på dette.

Pupper består hovedsakelig av kjertler og fett. Hvorvidt puppene vil vokse mer, avhenger hvor langt du ellers er kommet i pubertetsutvikling.

Man regner at kroppen hos jenter er ferdig utvokst en gang mellom 14 og 16 år. Om puppene dine vil vokse mer er vanskelig å si. Har du ikke fått mensen enda, vil kroppen enda kunne forandre seg litt. Da får men gjerne litt mer underhudsfett og puppene vil også kunne bli litt større.

Det fine med pupper er at størrelsen ikke er avgjørende for den jobben de er tenkt til å gjøre, nemlig å amme små barn.

Ellers er det viktig å lære seg å bli glad i den kroppen med har. 

Jeg legger ved en artikkel du også kan lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse