Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hva skal jeg gjøre med vondt i kroppen? 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har fått ekstremt vondt i kroppem. Det går fra nederste delen av skulderbladene og ut mot ribbbeina/brystet. Det føles også tungt å puste. Jeg har en mistanke om at det kan være stress, mtp at eksamen nærmer seg veldig fort. Men jeg føler egentlig at jeg klarer å holde meg ganske rolig, men det er kanskje underbevisstheten min som stresser. Dette har skjedd to ganger tidligere, også før eksamen. Men jeg vil gjerne være sikker. Jeg snakket også med min far som har hatt problemer med ryggen så lenge jeg kan huske. Han mistenker at jeg har gått rundt med hevet/høye skuldre i langlang tid ubevisst og at kroppen nå sier ifra. Derfor lurer jeg på om dette kan være tilfelle, og hva jeg isåfall kan gjøre? Det er ikke behagelig å gå rundt sånne smerter da det blir vanskelig å puste og å ha en hverdag der jeg går med konstant vondt i kroppen.

Besvart 29.11.2017 09:12
 

Svar
Hei

Hvis dette er et mønster som har gjentatt seg flere ganger før eksamen, så er det ikke usannsynlig at det kan være på grunn av stress/stram muskulatur. Det lar seg imidlertid ikke gjøre å konkludere med noe som helst via oss, så hvis du vil få et klart svar så kan du oppsøke legen din eller en fysioterapeut som kan undersøke deg og eventuelt behandle/hjelpe deg slik at du blir bedre. 


 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Tunge med spørsmålstegn (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på.

Ung.no erstatter ikke lege, helsesøster eller krisehjelp.

Vi kan ikke stille diagnose eller gi behandling, men gir generelle helseråd og veiledning.

Les mer

Slik takler du stress

Tenåring holder ei stor rund klokke foran ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse