Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for venninne som sliter, lurer på om hun har ME. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 18 år som har bekymring over en vennine. Vi lurer på om hun kan ha ME men er usikker. For to uker siden ble hun så dårlig at hun ikke klarte å bevege seg i det hele tatt uten å føle at hun kom til besvime. Dette kom veldig akutt og var ikke noe vi så for oss at kunne skje. Ho kunne ikke bevege seg stort i over 8 timer. Så dro vi til legen, og han sa at det var overbelastning og at ho skulle ta en hviledag. Ho ble ikke bedre etter en hviledag og var så godt som "immobile" (husker ikke ordet på norsk). Så vi dro til legen igjen og han sa det samme. Senere har hun dratt hjem til foreldrene og formen har gått i bølgedaler. Ho dro til fastlegen men fikk ikke noe hjelp der heller han sa at ho måtte komme i aktivitet, men da blir ho bare værre. Kan dette være ME? Eller hvordan kan vi hjelpe og hva kan hun selv gjøre for å bli bedre? Takk for raskt svar

SVAR

Besvart 18.12.2017 23:09:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle