Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kun hat beskyttet sex noen ganger. Etter min siste menstruasjon, har underlivet mitt vært "rart". Jeg mistenker at jeg kan ha klamydia, fordi jeg hadde smerter/svie under forrige samleie og i tillegg blødde imens/etterpå. Spørsmålet mitt er, hvis jeg går til legen å forteller dette, kommer legen til å si det til mine foresatte?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Har hatt kun beskyttet sex noen ganger og etter min siste menstrasjon, har underlivet mitt vært "rart". Jeg mistenker at jeg har chlamydia, fordi jeg hadde smerter under forrige samleie, jeg blødde imens/etterpå, og det svidde samtidig. Noen dager før det har det klødd og svidd rundt skjeden. Spørsmålet mitt er, hvis jeg går til legen å forteller dette, kommer legen til å si det til mine foresatte? (Har ikke lyst til det i det hele tatt)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er bare kondom som beskytter mot smitte av kjønnssykdom. Om dere ikke har brukt kondom kan det være fare for at du kan være smittet av klamydia. Anbefaler at du oppsøker helsesøster på skolen, legen din  eller helsestasjon for ungdom for å få tatt en test. Disse har taushetsplikt og skal ikke informere dine foreldre uten ditt samtykke. Du trenger ikke bekymre deg for at dine foreldre skal informeres. Det viktigste nå er å få tatt en test og evt. få behandling om testen er positiv.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Test: Hva vet du om klamydia?

Nå kan du teste om du vet nok til å ikke bli "for godt kjent" med kjønnssykdommen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Den store snustesten

Hva er en snuslomme?