Hopp til hovedinnholdet

Har fått kjønnsvorter. Er det farlig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg var på helsestasjon for ungdom, legen sa jeg har kjønnsvorter. Er dette farlig? Må jeg ta celleprøver eller sjekke underlivet oftere pga dette? Legen sa ikke noe om det. Fikk resept på condyline. Vortene er fortsatt der, uten forandring. Står at kuren kan gjentas 5 ganger. Hva om vortene ikke er borte etter 5 ganger? Fikk 2 resepter på middelet, er det farlig om jeg tar ut enda en flaske med middelet og fortsetter etter de 5 gangene eventuelt?

SVAR

Besvart 27.01.2018 16:41:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Kondylomer (kjønnsvorter)

Kondylomer (kjønnsvorter) skyldes et virus (HPV – human papilloma virus). Det finnes over 100 ulike typer av HPV og rundt 40 av disse smitter ved seksuell kontakt. HPV er like vanlig hos begge kjønn. De fleste vet ikke at de har eller har hatt denne virusinfeksjonen, fordi viruset ofte ikke gir synlige vorter.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle