Hopp til hovedinnholdet

Er jeg undervektig når jeg veier 46-48 kg og er 165 cm høy?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, sist gang så spurte jeg va som var normalvektig for en 14 år gammel jente på 165 cm høy. Helt vanlig kropp uten ekstra muskler. Og da svarte dere at i følge helseorganisasjon så er 52-68 kg normalvektig dersom jeg er 165cm høy. Men jeg veier 46-48 kg. Er jeg undervektig da?

SVAR

Besvart 31.01.2018 09:31:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle