Hopp til hovedinnholdet

Skader av stram strikk rundt finger/håndledd. 

Annet 15 år
 

Spørsmål

Kan man dø av å ha en stram strikk rund håndleddet eller fingeren?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Nei, man kan ikke dø av å ha en stram strikk rundt fingeren eller håndleddet. Men man kan få skader av dette. Det området som ligger «etter» strikket, kan få mindre blodtilførsel, dersom stikken en veldig stram. Da kan huden bli hvitere og en merker at en får vondt. I helt ekstreme tilfeller kan en finger dø hvis blodtilførselen blir avklemt lenge og hardt (men kanskje etter ulykker, heller enn ved strikk). 

De fleste tar av strikken når de merker dette, slik at det ikke blir noen skader. Men en bør jo passe på at en ikke har for stramme strikk på. 

Jeg ser at du har valgt «psykisk/følelser» som tema for spørsmålet ditt. Så hvis det er noe du sliter med, bør du snakke med noen. Du kan gå til helsesøster på skolen eller de på helsestasjon for ungdom f eks. Alt godt!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse