Hopp til hovedinnholdet

Jente, snart 13 år. Er 155cm høy og ca 39kg. Hva er vanlig å veie på min alder??

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg fyller 13 år til høsten ca. 155 cm høy og vanligvis rundt 39 kg. Jeg pleier ikke å ha særlig matlyst, men spiser fordi jeg må. Jeg er rett og slett blitt matlei, og har vært det i ca. 1-2 år nå. For 2-3 uker siden var klassen min på leirskole, jeg hadde god matlyst og spiste mye (grove skiver med f.eks. ost på), kanskje ca. 5-7 skiver til dagen. Vi gikk mye på ski så jeg trengte jo maten.-. Da jeg kom hjem (vi var der i 4-5 dager) veide jeg meg og fant ut at jeg veide 40-41 kg. En uke senere veide jeg meg på nytt, da veide jeg rundt 39 kg. Hjemme spiser jeg 1-2 skive(r) til frokost, 1-3 til lunsj og middag som er veldig variert (f.eks. pølser/fisk/suppe). Er dette normalt? Bør jeg spise mer/mindre? Og Hva er egt. vanlig å veie på min alder???

SVAR

Besvart 10.02.2018 08:19:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Tren og ha det gøy!

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

 

Les mer
account_circle