Hopp til hovedinnholdet

Siste uka har ikke penis vært like stiv like ofte som før, hvorfor?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en litt bekymret gutt. Før fikk jeg ståtiss veldig ofte, hadde det vær morgen, og kanskje 2-4 ganger iløpet av en skoledag. For rundt en uke siden har jeg aldri fått det, kanskje en eller to ganger, den blir stiv når jeg skal onanere, men ikke helt stiv, kanskje sånn 90%. Jeg er litt bekymret pg lurer på om dette er farlig, ikke skriv at jeg skal snakke med en lege, det gidder jeg ikke og keg blir bare mer bekymret da :). Hva kan dette være??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14!

Takk for spørsmål.

Når en er i puberteten, skjer det mye med kroppen. En vokser i høyden, det kommer hår på deler av kroppen som før var uten og penis begynner å vokse. Puberteten er også den perioden en begynner å legge merke til hvem en blir forelsket i og kåt på. 

Noen forklarer puberteten som en periode av livet der det føles som om kroppen koker av kåthet, penis blir stiv hele tiden og det eneste en tenker på er å onanere eller ha sex med noen. I slike perioder, blir en veldig opptatt av hvordan penis ser ut og oppfører seg. Endrer noe seg, blir en veldig bekymret og tenker noe må være galt. 

Hvor ofte penis blir stiv og hvor hard den blir, er i stadig endring og variasjon. I spørsmålet ditt, forteller du om en liten endring den siste uka. Dette er ikke noe å bekymre seg over, alle gutter og menn opplever lignende endringer. Det er mange grunner til at dette kan skje, for eksempel stress, slitenhet og bekymringer generelt. Noen ganger kan det også skje helt uten grunn.

I tillegg er det ikke uvanlig at penis oppfører seg slik du forteller om i spørsmålet, altså at alt er ok og ikke noe å bekymre seg over. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse