Hopp til hovedinnholdet

Har lyd i det høyre øret, hva kan det være?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. I det siste har jeg nesten hele tiden hatt en lyd i det høyre øret, Alt fra høyt pip, lite pip og rumling i øret. (Det er veldig slitsomt) det kommer veldig mye når jeg er i senga til å sove. Jeg hører en god del på musikk/serier/filmer med både ørepropper og headphones. Hva bør jeg gjøre for at den skal stoppe? Vil den være der gor alltid? Vær så snill og hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig mange årsaker til lyder i øret. De aller fleste er helt ufarlige og går over av seg selv. 

Hvis du har hatt dette lenge kan du snakke med legen din. Legen vil kikke i øret og se om det kan skyldes ørevoks eller at du har væske i øret ditt etter en forkjølelse. 

Hvis du hører på mye lyd rett i øret er det viktig at du tenker over støynivået du får rett i øret. For høy lyd rett i øret kan skade hørselen. 

Snakk med fastlegen din. Hvis det skydes ørevoks kan legen fjerne dette. Hvis det skyldes væske vil legen følge opp dette og se om det forsvinner. Hvis ikke kan legen eventuelt henvise deg til en øre-, nese- og halslege.  

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Høy musikk rett i øret kan gi dårlig hørsel

Hodetelefoner (goto: ung.no)

Mange av oss skader hørselen vår med høy musikk uten å være klar over det. Her får du huskereglene for å høre på musikk og være snill med ørene dine samtidig.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse