Hopp til hovedinnholdet

Veier ca 47 kg, er 1.70 cm høy. Er det normalt? Er jeg undervektig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 15 år som veier ca 47 kg, er 1.70 cm høy. Er det normalt å veie det til min høyde? Er jeg undervektig? Burde jeg legge på meg litt mer? Jeg trener aldri, kanskje jeg burde begynne å trene? Da blir jeg jo enda tynnere enn det jeg er? Jeg spiser mye mat. Er glad i mat. Og er kanskje litt for glad i sukker. Burde jeg begynne å bli mer bevisst på hva jeg spiser og hva jeg får i meg? Jeg tenker selv at så lenge jeg holder meg slank/normal så burde jeg ikkje bekymre meg så mye av hva jeg spiser. Takk for svar

SVAR

Besvart 08.03.2018 17:02:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg veier for lite – hva skal jeg gjøre?

Det kan være vanskelig å gå opp i vekt. Det er lurt å spise oftere og mer. Men det er også viktig HVA du spiser. Her er noen tips.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle