Hopp til hovedinnholdet

Sliter med hukommelsen. 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg sliter endel med hukommelsen min. Noen sir noe til meg, men jeg glemmer det like fort. Jeg glemmer det noen akkurat sa til meg, eller hva jeg nettop gjorde. Jeg sliter spesielt med å gjenfortelle noe videre til andre. Et annet eksempel på dette er når jeg og kjæresten min prater om noe. vi har en samtale til jeg plutselig bare hører ordene, men glemmer det like fort. Da kan det fortsette slik videre til samtalen er ferdig. Når hun forventer svar er jeg helt tom for ord og aner ikke hva temaet for samtalen var en gang. irriterende både for meg og henne. Dette påvirker livskvaliteten min. For å huske ting skriver jeg notater og har alarmer på, men dette blir slitsomt i lengden. Jeg vil så gjerne huske slike småting av meg selv. Jeg lurer på om dere har noen gode tips til hva som hjelper. Jeg får nok søvn og stresser veldig lite. Føler verken på karakterpress eller prestasjonspress. Vet dere hva grunnen kan være?

Besvart 13.03.2018 16:01
 

Svar
Hei


Du forteller at du sliter med hukommelsen, og ofte glemmer hva andre forteller deg. 

Det kan være mange grunner til dette. Noen perioder i livet ER man bare litt «virrete», og får ikke med seg helt hva andre sider. Noen ganger kan det være andre årsaker: at en sliter med noe, bekymrer seg for noe inni seg, ikke er så interessert, at en er syk (psykiske eller fysisk, ADHD f eks) eller hører dårlig. 

Slik jeg skjønner deg, har du selv ingen god forklaring på hvorfor dette skjer.

Det kan da være lurt at du snakker med lege om dette. Det kan godt være psykiske årsaker til dette, men det er lurt å få utelukket fysiske årsaker og sykdommer, først. Så kan du også snakke med helsesøster om dette. Hvis en ikke finner en god grunn/årsak, så kan en også lære seg teknikker for å merke seg bedre det andre sider. Men dette bør du ta ETTER at du har fått en grundig sjekk hos lege. 

Alt godt!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse