Hopp til hovedinnholdet

Jeg pirker på fingrene til de blør. Har gjort det før? Selvskading?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Egentlig tror jeg at problemet mitt går under selvskading, men dette var ikke et alternativ. Da jeg var rundt 9 år begynte jeg å pirke på huden på fingrene mine. Jeg pirket så mye at det begynte å blø. Når det ikke var "nok plass" på fingrene gikk jeg over til føttene. Jeg pirket og beit og det varte i mange år. Kanskje 5 år. Husker ikke hvordan og hvorfor men en dag stoppet det bare. Så begynte det igjen for 2 år siden og jeg holder fortsatt på. Da jeg var barn tror jeg det var en angst greie, fordi jeg hadde det dårlig på skolen og hjemme, men nå som tenåring er det annerledes. Det begynte som angst, men nå er det mer en dårlig uvane og tvangstanke. Jeg pirker enten jeg er glad eller ikke. Det er bare på tommlene og pekefingrene nå, ikke resten av hendene og føttene, men det er veldig ille på de fingrene det gjelder. Jeg klarer bare ikke stoppe, når det gror og begynner å bli bra så pirker jeg til det blør igjen. Hjelp!?

SVAR

Besvart 21.03.2018 04:12:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle