Hopp til hovedinnholdet

Hvem skal betale for legetimer?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg vet virkelig ikke om dette er riktig kategeori å spørre spørsmålet mitt i, men jeg spør likevel. Det har seg sånn at læreren min var bekymret for min psykiske helse, så hun sendte meg til rådgiver som videre diskuterte BUP og ringte legen for meg og fikk time. Jeg dro da til legen og fikk henvisning til BUP. Seinere får jeg brev av BUP der det står at jeg har fått time og at jeg i ventetiden må gjennomføre en somatisk undersøkelse. I dag dro jeg til legen og utførte det. Men her er det jeg lurer på: er det jeg eller skolen som må betale for disse legetimene (ettersom at jeg har blitt henvist av de)? Jeg sliter litt med penger, så jeg synes det hadde vært dumt å betale hvis det viser seg at jeg ikke trengte det. Har allerede brukt nært 500 på disse to timene tilsammen. Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for et godt spørsmål. Først og fremst må jeg si at det er fint å høre at det høres ut som du får hjelp. Det er nok du selv (eventuelt dine foresatte, alt etter hvordan dere løser slikt hjemme hos dere) som må betale for legekonsultasjonene. Men i Norge har vi noe som heter frikortordningen, det vil si at ingen skal betale over en viss sum i løpet av et år for offentlige helsetjenester. I 2018 er dette beløpet 2258 kr. Det vil si at du må betale egenandeler, medikamenter osv opp til denne grensen, men summer utover dette slipper du å betale hvis du har frikort. 

Du kan lese mer om frikort på Helsenorge sine sider

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse