Hopp til hovedinnholdet

Så en lang «tråd» i avføringen, og lurer på hva dette kommer av. 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! For noen dager siden så jeg plutselig en spaghetti-lignende ting i avføringen på papiret da jeg tørket meg etter å ha vært på do. Jeg hadde spist eggnudler to dager før, men kan ikke skjønne hvorfor én av disse nudlene skulle kommet ufordøyd gjennom - det er jo ikke akkurat snakk om komplekse karbohydrater? Kan ting (annet enn mais osv.) komme gjennom helt ufordøyd en gang i blant eller kan dette være en eller annen slags orm? Den var rundt 5 cm lang. Hvis det er nudler, kan det tyde på noe galt med fordøyelsen? Faren min har Crohns, så jeg er litt bekrymret for å få det selv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du så en lang «spaghetti-lignende» tråd i avføringen din. Jeg tenker nok også at det er usannsynlig at dette var en eggnudel som kom ufordøyd ut. 

Men en ser av og til litt «rare» ting i avføringen. Dette er kanskje mer vanlig enn en tror. Man ser det best når man har løs avføring eller diaré, kanskje. Noen ganger løsner litt av slimhinnene, eller noe i avføringen/maten kan «blande» seg med noe annet, og lage slags «tråder» eller noe. Også skall av frukt (druer, hinner på appelsiner osv), kan rulle seg sammen til «tråder». 

Så det kan ha vært noe sånt du kan ha sett. Uansett, hvis du kun har sett dette èn gang, og ellers føler seg frisk, så tror jeg ikke dette er noe farlig. Hvis du skulle få problemer med magesmerter, blødninger eller diaré, så kan du heller ta kontakt med fastlegen din da. Alt godt!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse