Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg er en jente på 14 år. Jeg går i 9klasse på ungdomsskolen. Jeg går på p-piller noen som heter Diane og jeg lurer på om det kan påvirke menstruasjonen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 14 år. Jeg går i 9klasse på ungdomsskolen. Jeg går på p-piller noen som heter Diane og jeg lurer på om det kan påvirke menstruasjonen. Jeg fikk mensen i 6 klasse og har hatt en ganske fast menssyklus. Begynnte ikke på p-piller før i begynnelsen av skoleåret. Vanligvis bruker jeg et brett så venter jeg en uke også begynner jeg på et nytt brett, mensen pleier alltid å komme i løpet av den uken og varer vanligvis opptil omtrent 7-8 dager, men denne gangen så har jeg hatt mensen i 23 dager på rad. Først var det en god del blod i begynnelsen så ble det mindre og mindre etterhvert som det vanligvis gjør, men den har ikke stoppet enda og det bekymrer meg. Har sagt ifra til moren min og hun har sagt at vi skal kontakte kontaktlegen om det fortsetter til sånn 30dager. Jeg er veldig bekymret, er det noe galt med meg eller er det bare p-pillene?

SVAR

Besvart 03.05.2018 23:38:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Dette gjelde også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

 

Les mer
attach_file

Praktiske tips om hormonell prevensjon

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle