Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil fortsatt være venner med ex-en.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Ex-en min holdt på med en jente lenge før han ble sammen med meg. Så begynte vi å holde på. Jeg og han var sammen i 2 måneder før han gjorde det slutt. Bare en uke etter begynte han å holde på med den samme jenta som før. Føler egt jeg bare var en mellom ting som han kunne kline, runke og fingre med fordi hun jenta ikke vil sånne ting. De holder fortsatt på. Jeg bryr meg ikke så mye om det blir sammen elle ikke. Bare at jeg og ex-en min fortsatt kan være venner. Jeg prøver å være vennen hans, men det er vasnkelig fordi jeg er usynlig i hans verden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er forståelig at du stiller spørsmål med hva ex-en ville med kontakten med deg. Kanskje han var forelsket i deg og så gikk det fort over? Og kanskje han prøvde å komme over følelsene for sin ex ved å bli sammen med deg? Du må nok forholde deg til de grensene han setter for seg selv. Men det kan jo være at han ønsker mer kontakt med deg igjen etterhvert.

Hva er grunnen til at det er viktig for deg å ha kontakt med han når han avviser deg? Jeg tror det kan være vanskelig å være venn med en man har hatt et forhold til. Det blir kanskje vanskelig for deg å være sammen med han/dem når han er sammen med hu jenta? Det er vondt å bli avvist og jeg tenker at du fortjener en kjæreste som vil ha deg.

Det kan være lurt å bestemme seg for hvor lenge du eventuelt vil vente på at han skal bli mer interessert i kontakt med deg? Det finnes mange hyggelige mennesker. Så mitt råd til deg er at det kan være lurt å prioritere de som prioriterer deg. Snakk eventuelt med en venn. Det kan være lettere å finne ut av hvordan man bør forholde seg til en situasjon hvis man snakker med noen om det man tenker på.

Jeg har lagt ved noen artikler som kanskje inneholder noen tips som passer for deg. 

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan fortsette å være venn med eksen?

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Å være venner med ekskjæresten kan være både fint og krevende. Selv om forholdet er over betyr jo ikke det at dere ikke kan være venner.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse