Hopp til hovedinnholdet

Overdose av allergitabletter?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, det er allergisesong for meg akkurat nå. Jeg tar ofte mange tabilleter omgangen, siden en ikke gjør stort. Men i det siste har jeg fått grådig vondt i magen, og jeg lurte på om hvor mange tabilleter det tar får å ende opp med en overdose. -Redd jente på 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no. Du forteller at du har allergi og at du ofte må ta mange tabletter om gangen fordi de ikke virker så godt. Nå lurer du på om dette kan skyldes en overdose av allergitabletter. 

Det er vanskelig for meg å si noe om hvor mange tabletter som regnes for en overdose fordi jeg ikke vet noe om hvilken type tabletter du bruker, det finnes menge ulike allergimedisiner. Generelt kan man si at det aldri anbefales å ta flere tabletter enn det som anbefales på pakningen eller det legen har forskrevet. Hvis du opplever dårlig effekt av den forskrevede dosen, bør du heller kontakte legen din for å få en annen type allergimedisin som kanskje virker bedre på deg. Det er også viktig å huske på andre tiltak mot allergi der det aller viktigste er å holde seg borte fra det man er allergisk i i så stor grad som mulig. Håper du fikk et greit svar på spørsmålet ditt! Lykke til.

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Pollenallergi?

Jente nyser (www.colourbox.com)

Blir du sliten og slapp, tett i nesa og får kløe i øynene når våren kommer eller når det er deilig sommervær? Da kan det hende du har pollenallergi.

Les mer

Giftige midler

Gjødsel (www.colourbox.com)

Hva skjer hvis du får i deg stoffer kroppen din ikke tåler? Og hvilke stoffer er egentlig farlig? Giftinformasjonen gir deg svar på telefon og nett.

Les mer

Irritabel tarm

Irritabel tarm (colourbox.com)

Irritabel tarm kjennetegnes av fordøyelsesplager som oppblåsthet, løs eller treg mage.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse