Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fungerer det å ta kontakt med helsestasjon for ungdom?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil dra til helsestasjonen for ungdom for å sjekke om jeg har balanitt og evnt stram penisstreng. Det jeg lurer på er hvordan jeg skal gå frem for å få en lege til å se på dette problemet. Skal jeg bare møte opp på helsestasjonen og spørre i resepsjonen om noen kan se om jeg har balanitt? Eller må jeg bestille time på helsestasjonen på forhånd? Hvordan fungerer det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så bra at du vil kontakte lege!
Det er litt forskjellig fra helsestasjon til helsestasjon hvordan køen fungerer. Noen har kø-lapp system, at man trekker en lapp og setter seg og venter. Når nummeret ropes opp blir man med helsepersonellet på kontoret og legge fram hvorfor man er kommet. 
Andre helsestasjon for ungdom har sekretær som ordner køen. Du trenger ikke fortelle sekretæren hvorfor du er kommet. Helsepersonell har taushetsplikt. Men det er ikke alle helsestasjoner for ungdom som har eget avlukke for sekretæren. Da må man være varsom med hva man sier. Hvis det er sekretær der, kan du si at du skal snakke med legen. 
Hvis det ikke er sekretær, kan det være at det er et eget kø-lapp system for de som skal til legen. 
Noen helsestasjoner for ungdom skiller ikke på helsepersonellet, men organiserer tjenesten slik at man kommer til den man skal, uten å vente dobbelt, hvis man først kommer til feil helsepersonell.
Husk å sjekke åpningstiden før du drar til helsestasjon for ungdom. 
Du kan også snakke med fastlegen. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse