Hopp til hovedinnholdet

Vondt i magen, hodet og løs mage

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg var i syden for ikke sånn 5 uker siden å da begynte jeg å få sikkelig vondt i magen, hadde noen dager løs mage og vondt i hode, når jeg kom hjem igjen så er det fortatt sånn at jeg får vondt i magen om morningen og litt vondt i hodet, når jeg var i i syden sa mamma at jeg sikker hadde vond i magen fordi jeg drakk for lite vann og svetta pga varmen, men er litt rart at jeg av å til får det nå også også skjer det bare i hverdagene og ikke i helgene. Har en liten føelse på at det kan være glutenallergi men har ikke kjekken men for det siden jeg tror der mest sansynelig vis ikke er det. Trener heller ikke så mye

Besvart 14.08.2018 19:33
 

Svar
Hei jente, 
 
du beskriver at du var i Syden for ca 5 uker siden. Der fikk du vondt i magen, litt løs avføring og litt vondt i hodet. Det har fortsatt etter at du kom hjem. Nå lurer du på hva det kan være, og om det kan være glutenallergi. 
Det er ikke uvanlig å få litt løs mage og vondt i mage på reise til andre land. Det kan være virus eller bakterier som man ikke kjenner igjen fra hjemme som skaper trøbbel. Ofte kan egen bakterieflora i tarmen være forstyrret over lenger tid etter at man kommer hjem også. Du sier også at du fortsatt kan ha vondt i hodet. Jeg synes du for sikkerhets skyld skal oppsøke legen din for å diskutere om du bør undersøke om du har en infeksjon i tarmen etter Syden turen. Angående glutenallergi er det noe som man kan diskutere på sikt om plagene vedvarer. 
 
Lykke til!
Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Matvareallergi

Spise (colourbox.com)

Har du matvareallergi, skal du kunne velge matvarer du tåler. Dette skal komme klart fram på pakningen. Lær deg å lese nøye.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse