Hopp til hovedinnholdet

Han kom først i puberteten i klassen og er ukomfortabel.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei i 6 klasse var jeg den første som kom i puberteten en liten stund etter begynte jeg å få hår rundt penis og baller og jeg føler meg litt ukomfortabel når vi dusjer i gymen så jeg lurte på om jeg burde barbere meg for jeg er den med størst penis i klassen og alle ser på den da var det ikke rart men nå har jeg fått en god del med hår der nede så jeg lurte bare på om barbering er en ting jeg burde gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt (13)

Det kan være ganske vanskelig å være den første gutten i klassen som kommer i puberteten og som begynner å få hår på kroppen og større penis.

Det er ikke greit at alle står og ser på deg i dusjen og jeg håper du klarer å si i fra at du ikke liker det.

Det vil ikke være lenge til før de andre guttene i klassen kommer godt i gang med puberteten selv, og da vil du ikke lenger være den eneste. 

Å få hår rundt penis og under armene er en av de første tegnene på pubertet og det faktum at du skal bli mann. Egentlig er det som skjer med kroppen din nå ganske spennende og mange kan føle litt stolthet rundt det også. Tenk at du var først ute i klassen!

Om du vil barbere eller ikke er opp til deg, men det er ikke noe du trenger å gjøre. Du kommer til å ha hår der resten av livet og det kan være like greit å bli komfortabel med det nå med en gang. Husk at de andre guttene i klassen snart også vil ha hår der.

Kanskje dette er noe du kan snakke med pappa eller en annen voksen mann du har et godt forhold til, om? Hvordan var det for dem å få hår på kroppen? Synes de det var kult eller litt vanskelig? De har vært unge en gang de også og kan ha mange gode råd og gi deg:)

Jeg legger ved noen artikler som du kan titte på. 

Lykke til, og vær stolt av den kroppen du har og de forandringene som skjer!


Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse