Hopp til hovedinnholdet

Hei, Lurte på om det var greit å ha veldig masse hår på beina for gutter?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurte på om det var greit å ha veldig masse hår på beina for gutter. Hva tenker folk om det? Tiltrekker det mye oppmerksomhet? Jeg snakker ikke om litt hår, men jeg har mest hårete bein i verden! De andre gutter i klassen min er langt fra like hårete som meg og i tillegg har de lyse hår. Mens jeg har mørkt og lange hår. På grunn av dette har jeg aldri på meg shorts. Ikke i gymtimen heller. Jeg er også redd for at det kan bli litt kleint dersom noen kommenterer på det. Jeg er litt skeptisk mot å fjerne det siden det må jeg bruke ganske mye tid på. Hva tenker folk om dette? (Både jenter og gutter) Er det greit å ha på meg shorts i gymmen og idrettsaktiviteter? Tiltrekker det mye oppmerksomhet?

Besvart 02.09.2018 15:29
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Det er helt greit for gutter å ha masse hår på beina. Du trenger absolutt ikke å fjerne hårene på bena dine.

Alle mennesker er forskjellige. Noen gutter har mye hår, andre har mindre. Noen har lyst hår og andre har mørkt. Begge deler er helt normalt.

Hvordan kroppen og behåringen blir for den enkelte gutt og jente avhenger av arv fra foreldrene og det meste er normalt.

I puberteten er det veldig vanlig å sammenligne seg med andre i samme alder og vise hverandre ulik oppmerksomhet. De fleste ungdommer føler usikkerhet knyttet til kroppen i denne alderen og har gjerne ett eller annet de er misfornøyde med ved kroppen sin.

Det er viktig å minne seg selv på at ikke alle kommer i pubertetsutvikling samtidig. Noen gutter er tidligere ut enn andre. Derfor vil noen ligne litt på en 18-åring, mens en på samme alder kan minne mer om en 12-13 åring. Etter hvert vil dette jevne seg ut når alle er ferdig utviklet.

Minn deg selv på at du skal være stolt over den kroppen du har. Alle er forskjellige og er like mye verdt.

Har du fokus på det, blir du heller ikke så sårbar for kommentarer.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente viser tommel opp (colourbox.com)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse