Hopp til hovedinnholdet

Hun mister mye hår. Er det pga p-staven?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 20 år, som for ca 4 måneder siden satte inn en p-stav. Nå i de siste 3 ukene har jeg begynt å miste veldig mye hår. Hårtapet er jevnt over hele hodebunnen og jeg har fått merkbart tynnere hår. Det faller av særlig mye rett etter jeg har vasket håret. Jeg har begynt å bruke en spesialsjampo uten parfymer og dusjer bare i lunket vann. Har i tillegg nylig tatt en blodprøve som viser at jeg har alle vitaminene og mineralene jeg trenger. Mitt spørsmål er om hårtapet kan skyldes p-staven og om jeg i såfall burde få den fjernet eller om det kan finnes andre løsninger? Tør ikke vente så mye lenger på at det evt skal gå bort av seg selv, da håret er blitt merkbart tynnere.

Besvart 11.09.2018 10:54
 

Svar
Hei jente (20)

Takk for at du skriver til ung.no.

Vi mister alle hår, omtrent 100 hårstrå om dagen, men det er også helt normalt at vi mister enda mer hår i perioder. 

Det er mange årsaker til hårtap, bl.a medikamentbruk, stress og påkjenninger, spiseforstyrrelser og hormonelle endringer.

Det kan hende at p-staven er årsaken til at du mister mer hår enn du pleier, men det kan også være andre årsaker, eller bare at du er i en periode hvor du mister mer hår.

Mest sannsynlig vil dette normalisere seg etterhvert, men dersom det ikke gjør det, kan det være fint å få ny time hos fastlegen din.

Ta gjerne en titt på artikkelen om hårtap, som jeg legger ved. Mest sannsynlig er hårtapet ditt normalt og vil roe seg etterhvert. 

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse