Hopp til hovedinnholdet

Hun har ikke lønn, vet ikke hvordan hun skal klare seg og jeg er bekymret.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Mamma har ME, har nettopp hatt brystkreft og slitt med mange problemer som gjør at hun ikke kan jobbe. Og i dag fikk hun avslag på søknaden sin om å få sykepenger og den eneste grunnen til dette er fordi den forrige fastlegen hennes er hevnlysten og har derfor sendt inn brev om at hun absolutt ikke har ME og kan helt fint jobbe. PS! Hun har nettopp byttet fastlege pga. han er ikke en god fastlege, han sa bla. at det var bra at faren til mamma døde for da var hun kvitt han. Men dette avslaget gjør at hun ikke har noe som helst lønn, og vet ikke hvordan hun skal klare seg og jeg er bekymret. Kan jeg hjelpe med noe og har dere noe råd til mamma om hva hun kan gjøre?

SVAR

Besvart 10.09.2018 11:36:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

 

Les mer
attach_file

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle