Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om Circadin og Cipralex.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på circadin og cipralex. Jeg lurer på om man kan drikke alkohol når man går på det og hvis det er farlig, hvor farlig er det? Lurer også på om det er mulig å ta overdose? Tar normale inntak, men lurer fordi jeg har fått lite info og har flere rusmisbrukere i familien.

Besvart 17.09.2018 17:27
 

Svar
Hei

En kan ikke egentlig ta overdose av Circadin. Circadin virker godt som sovemedisin, men er en ganske trygg og «svak» medisin.
Cipralex er også en god medisin for de som trenger det. Men det må ganske (veldig) store overdoser til, for å utløse noen overdose-symptomer. Så ingen av disse preparatene er «egnet» til overdoser. Likevel skal en selvsagt aldri ta mer en foreskrevet, og aldri ta andre sine tabeletter!

Det anbefales ikke å kombinere alkohol med Cipralex. Dette fordi begge deler vil påvirke sentralnervesystemet. Det vil nok ikke være livsfarlig å kombinere dette, men anbefales altså ikke. Du bør spørre legen din nærmere om dette, om hvor mye du evt kan drikke (som legen mener er forsvarlig i din situasjon).

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse