Hopp til hovedinnholdet

Veldig svimmel og kvalm i det siste.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er svimmel og kvalm, har vært det veldig lenge nå. Jeg føler at jeg må spy hele tiden, men det har ikke skjedd enda. Når jeg våknet i dag følte det ut som om eg hadde tatt en karrusel 1000 ganger. Jeg har et skap på rommet mitt som er det første jeg ser når jeg våkner og når jeg våknet så det ut som om alt var skjevt. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg har prøvd å blitt litt bedre kjent med kroppen min ved å onanere. Kan det være derfor? jeg har akkurat begynt på ungdomsskolen og jeg sliter veldig med sosial angst. Jeg er ofte lei meg og jeg vet ikke hvorfor eller hva. Jeg har ikke hatt problemer med søvn. Kan det være noen av disse tingene til årsaken? Håper på svar så fort så mulig. Takk:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du er mye svimmel og kvalm for tiden. Dette er nok uansett ikke pga onanering. Å onanere er sunt og godt, og en lur måte å bli kjent med kroppen sin på.

Men det kan være mange årsaker til at du er så dårlig nå. Noen ganger kan ting en sliter med (som ny skole, sosial angst osv), «sette seg» i kroppen og bli til fysiske plager som svimmelhet og kvalme. Psykiske problemer kan altså gi plager som dine.

Men det kan også være fysisk årsaker til plagene dine (sykdommer). Jeg kan ikke si sikkert hva som er forklaringen hos deg, uten å ha undersøkt deg først. Derfor bør du få en sjekk av lege. Legen kan si mer sikkert hva dette kommer av.

Så bør du også snakke med noen om din sosiale angst. Det kan hjelpe. Du kan snakke med fastlegen, de på Helsestasjon for ungdom, eller helsesøster. 

Alt godt!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse