Hopp til hovedinnholdet

Jeg har aldri hatt utløsning når jeg har runka

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har aldri hatt ses utløsning når jeg har runka før, er det rart? Penisen min er også veldig liten, jeg tror jeg er i puberteten fordi jeg har masse hår på russen å det har jeg hatt i snart 2 år, er det normalt å aldri ha hatt sed utløsning å så liten penis på min alder? Og jeg har lest de fleste artiklene deres men Fikk ikke svar på det jeg lurte på! Plis hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 14 år!

Puberteten starter til forskjellig tid hos mennesker. Det er derfor det kan være stor forskjell på hvordan ungdom på din alder ser ut. Det er også ulikt hvor fort kroppen utvikler seg i puberteten. Det er fordi utviklingen styres av hormoner, og alle mennesker har ulik produksjon av hormoner.

Slik jeg forstår det så har du fått hår på tissen. Det betyr at du har kommet i puberteten. For gutter sin del begynner penis å vokse når testiklene har vokst en stund. Det er fordi at det mannlige hormonet testosteron produseres i testiklene og da må testiklene ha vokst en del først.

Det samme gjelder for sædproduksjonen. Når testosteronproduksjonen i testiklene har nådd et visst nivå, vil de begynne å produsere sædceller. Da kan man også få sædutløsning.

Sannsynligvis vil din penis begynne å vokse snart. Og da vil du sikkert også få sædutløsning. Selv om det kanskje er vanskelig så er det lurt å være tålmodig. Kroppen jobber på slik den gjør og det er ikke så mye du kan gjøre for å påvirke den.

Hvis du har mange tanker rundt dette kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse