Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr egentlig kalorier for vektnedgang?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg ønsker å gå ned i vekt på en sunn måte. Jeg har begynt å trene hver dag og spise sunnere og sjeldnere. Men jeg har ikke helt skjønt hvordan kaloriinntak fungerer. Jeg regnet ut ved hjelp av BMR og fant ut av at jeg burde få i meg cirka 2100 kalorier om dagen. Betyr det at så lenge jeg ikke spiser mer enn 2100 kalorier om dagen, så kommer jeg ikke til å gå opp i vekt, og hvis jeg spiser mindre enn 2100 så går jeg (gradvis) ned i vekt? Jeg ser for meg at 2100 er kaloriene jeg har "å gå på" i tillegg til det jeg trener bort. Jeg forbrenner cirka 300-500 kalorier etter treningsøktene jeg holder på med daglig. 2100+300=2400. Betyr dette at jeg har cirka 2400 kalorier om dagen å gå på, og så lenge jeg spiser mindre enn dette hver dag så kommer jeg gradvis til å gå ned?I tillegg så trener jeg alltid etter frokost. Hvis frokosten min er på 220 kalorier, så sørger jeg alltid å løpe såpass langt at jeg forbrenner minst 220 kalorier etter frokost. Er dette en god måte å gjøre det på?

SVAR

Besvart 19.09.2018 12:04:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hva er kalorier og hva brukes det til?

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

 

Les mer
account_circle