Hopp til hovedinnholdet

Jeg tisser en tynn stråle, er det noe galt?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 16 år. Jeg tisser en tynn stråle og vet ikke hva problemet er. Når jeg ser andre tisse, så tisser de en veldig tykk stråle i forhold til min. Er det problemer med forhuden, eller har jeg trangt penishull?

Besvart 21.09.2018 09:36
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 16 år!

Det er ikke så lett å svare på hva som gjør at du tisser en tynnere stråle enn andre. Kanskje handler det om at du tisser oftere? Da vil ikke trykket i urinblæra være så stort og urinen kommer "saktere" ut. Dessuten vil mengden urin avgjøre hvor mye urin som kommer i strålen.

Om du har problemer med trang forhud kan du selv sjekke. Dersom du ikke klarer å trekke forhuden helt tilbake over penishodet kan det være at den er litt trang. Det skal ikke være ubehagelig eller smertefullt å trekke forhuden tilbake. Trang forhud vil normalt ikke være et problem når man skal tisse. 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din eller helsestasjon for ungdom der du bor. Legen kan undersøke deg.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse