Hopp til hovedinnholdet

Jeg er helt utslitt og orker ingen ting

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg orker ikke mer. Jeg er helt utslitt og orker ingen ting. Jeg er stressa og lei meg hele tiden og har en fæl følelse inni meg hele tiden. Foreldrene mine er skilt og Pappa og stemoren min bare krangler og har det ikke hyggelig sammen i det hele tatt. Stress fra skolen tar knekken på meg. Får presentasjonangst vil gjøre det bra men har ingen motivasjon på skolen eller i livet sjenerelt. Jeg vet ikke hvor jeg skal til neste år (videregående). På toppen av det hele har jeg sosial angst, redd for å møte familie og venner og være ute blant folk sjenerelt. Dette gjør meg veldig innestengt og enda mer deprimert. Livet mitt er et stort ROT som jeg ikke får ordna opp i hilsen meg,15

Besvart 30.09.2018 21:35
 

Svar
Hei


Så bra at du tar kontakt med ung.no og søker råd for hva du kan gjøre når mye er vanskelig. Jeg tror det kan være lurt å snakke med noen. Helsesøster for eksempel. Da kan du få hjelp til å sortere i tankene dine. Kanskje det er noe du kan gjøre selv med situasjonen, og kanskje det er noe voksne må ordne opp i.

Alt henger gjerne sammen med alt. Du er i en viktig alder nå og du har mye å tenke på med tanke på videregående skole og avsluttende grunnskole. Kanskje du bør snakke med læreren din om hvordan du har det med motivasjon for skolearbeid? Kanskje læreren din har noen tips for at du skal bli mer motivert til å stå på siste innspurt nå?

Det er ikke greit med mye krangling hjemme. Kan du bo litt mer hos moren din en periode når det er mye krangling hos pappa. Eller tror du de voksne klarer å ta seg sammen hvis du sier i fra om hvordan du opplever tilværelsen hjemme hos dem?

Se om du finner telefonnumeret til helsesøster på skolen, så kan du sende en sms og be om en timeavtale. Helsesøster kan også hjelpe deg å vurdere om du kan få bedre hjelp et annet sted. Men ofte kan det være god hjelp å snakke med noen om de tankene man har i hodet. Det rydder på en måte litt å snakke. Ring eventuelt en hjelpe-tjeneste. Se vedlagte artikler.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse