Hopp til hovedinnholdet

Alltid sliten og trøtt som om kroppen min ikke vil sove. Hva må jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei:) Jeg er en jente på 16 år og håper dere kan hjelpe meg. Før pleide jeg alltid å være i godt humør, veldig aktiv og fokusert på det jeg gjorde (om det var skole, fritid osv). Jeg begynte nettopp på studie i 1. klasse Vgs og danser 3-4 dager i uken (7-9 timer +-). I det siste har jeg vert veldig stresse pga denne store overgangen, men det går mye bedre nå og føler meg egt ikke like stresset. Selv om jeg kanskje ikke er så veldig stresset lengre merker jeg andre ting. Jeg er alltid sliten, trøtt og i dårlig humør, har null motivasjon til skole, venner eller dans og uansett hvor hardt jeg prøver klarer jeg ikke å fokusere i timene eller øve på prøver. I tillegg får jeg ikke sove, hver natt ligger jeg bare å tenker på alt mulig rart (hva jeg har gjort i dag, hva skal jeg i morgen?, planlegger fremtiden min, tenker på morsomme historier osv). Det er som om kroppen min ikke vil sove.. Jeg lurer på hvorfor jeg er så slakk og har ingen motivasjon. Hva må jeg gjøre?

SVAR

Besvart 28.10.2018 11:17:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

 

Les mer
account_circle