Hopp til hovedinnholdet

Kan kløe i halsen etter å ha spist nøtter være allergi?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. jeg har i mange å klødd i halsen en stund etter å ha spist nøtter. klør ikke av cashewnøtter for eksempel, men hasselnøtter og mandler er eksempler på nøtter som gir meg kløe i halsen kort tid etter å ha spist det. klør litt i ørene av det også. Hva kan det være? har aldri hatt mer problem av det og spiser gjerne nøtter på tross av dette. men har tenkt en stund om det kan være allergi og om det plutselig kan bli alvorlige følger eller eventuelt gir andre ulemper/tilstander/symptomer som jeg ikke tenker over i kroppen? mage, spenning, uro eller andre ting?

Besvart 05.11.2018 10:39
 

Svar
Hei

Det du beskriver høres ut som en lett form for allergi mot visse typer nøtter. For å få dette bekreftet kan du gå til din fastlege og be om å få tatt blodprøver for slike allergier. Dette er ikke noe du gjøre, men noe du kan gjøre.

Så lenge du føler at kløen du kjenner er til å leve med, så trenger du ikke å endre på noen vaner akkurat nå. Kroppen din tåler det fint. Likevel skal du være ekstra oppmerksom dersom dette skulle vise seg å bli verre, eller du plutselig skulle få en alvorlig allergisk reaksjon. Da du oppsøke lege.

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Matvareallergi

Varedeklarasjon (foto: ung.no)

Har du matvareallergi eller kjenner noen som har det? Det kan være litt problematisk, men med god kunnskap, går det mye greiere.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse