Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kontakte fastlegen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt kviser I mange år nå, og det har alltid plaget meg. De første årene gjorde jeg ingenting med det, men for rett over ett år siden ba jeg faren min, som er fastlege, om hjelp. Av ham fikk jeg en slags krem (epiduo) med resept, og bruk av den gjorde betydelig forbedring etterhvert. Men nå de siste månedene blir det verre igjen. Jeg bruker fortsatt epiduo, og tror den holder kvisene til dels borte, men har veldig lyst til å ha fin hud igjen! Jeg vil ikke snakke med noen I familien om dette fordi jeg synes det er ubehagelig, så tenkte å kontakte fastlege ( min far er ikke lenger min fastlege), men vet ikke hvordan jeg gjør det?

Besvart 02.11.2018 09:23
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det kan være greit å ha en annen fastlege enn sin far når man er fylt 16 år. I og med at du er fylt 16 år har du rett til å gå til lege uten at foreldrene dine har noe med det. 
Som du ser i artikkelen om fastlege, kan du søke legen opp og deretter bestille timen, enten via telefonen eller via nett. Mange fastleger har et system der man bestiller på nett på det tidspunktet som passer en. Hvis det er i skoletiden, kan legen skrive et notat til læreren slik at du får godkjent fraværet. Læreren har ikke noe med hva du gjør hos legen. Du bestemmer hvem som skal vite hva om helsen din. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse